Gør rygestoppet til en realitet med e-cigaretter

Skribent: Share:

Gør rygestoppet til en realitet med e-cigaretter

Nytåret står for døren, så der er mange rygere, der kaster sig ud i et forsøg på at stoppe med at ryge som et nytårsforsæt. Desværre er det ikke nemt, at lægge cigaretterne fra sig. Nikotinen gør rygere fysisk afhængige, så i teorien bør man kunne stoppe med at ryge, hvis blot man får sin nikotin i form af for eksempel nikotinplaster eller nikotintyggegummi. Det er dog ikke altid tilfældet, at disse nikotin supplementer får rygere til at droppe cigaretterne. Mange rygere er nemlig ikke blot fysisk afhængige af nikotinen i cigaretterne, de er også psykisk afhængige af det at have en cigaret i hånden, det at tage en rygepause i ny og næ, og specielt i det sociale ved at nyde en cigaret sammen med andre rygere.
Det er altså en kompleks sag at være afhængig af cigaretter. Hvis man gerne vil stoppe med at ryge, fordi man gerne vil gøre noget godt for sit helbred og sine omgivelser, men stadig ikke er klar til at give afkald på hyggen og de sociale aspekter af rygningen, kan man benytte en e cigaret istedet for rigtige cigaretter.

En el cigaret fungerer ved at man i sin el smøg påfylder en væske, kaldet e-juice, der ved hjælp af elektronisk varme opvarmes, så der dannes damp. Denne damp inhalerer man så, ligesom man ville have inhaleret røgen fra sin almindelige cigaret. Dampen fra e-cigaretten indeholder dog ikke de samme skadelige tilsætningsstoffer, som røgen fra en almindelig cigaret. Man inhalerer altså ikke nær så mange skadelige stoffer, når man benytter en e-cigaret, som man ville gøre, hvis man røg almindelige cigaretter.

Dampen fra e-cigaretter er heller ikke lige så generende og skadelig for omgivelserne, som røgen fra almindelige cigaretter.

Link til e smøg shoppen hvor man kan købe et stort udvalg af e-cigaretter og tilbehør.

Forrige

Nem og lækker take away lige til at spise

Næste

Firmagaver – gode gaver til medarbejderne

Relateret indhold